onsdag 30 december 2009

So you think you can knit

Nu ska jag i sista stund försöka få till en sammanfattning av mitt arbete kring koreografi-utmaningen jag fick i höstas.

Jag sökte ju i höstas in på Danshögskolans koreografiutbildning och jag måste nu erkänna att jag inte riktigt lyckats fullfölja denna utbildning, men jag tycker nog att jag kommit en bit på väg och väljer nu att redovisa delar ur min kursdagbok, som så småningom kommer att ligga till grund för en slutlig examensrapport.

Själva koreografin är något svår att visa, eftersom dansen verkligen inte är klar. Hade den nu varit klar, hade det ändå varit ganska tråkigt att visa upp själva koreografin, då det fortfarande är dansen man vill se?

Grundtankar i min koreografi:

  • något att bära upptill
  • sticka uppifrån
  • sticka allt i ett stycke
  • inga onödiga sömmar (= inga sömmar alls)

Här nedan kan ni ändå få se delar av dansen som jag tror är en något som med mycket, mycket träning skulle kunna vara någon slags rumba, men långt ifrån just nu...

Ja, det som på bilden inte ser just stickat ut, ska bli det om jag får tag på mer garn...

2009-10-03 Först fick jag en lite chock av själva utmaningen och visste ju inte vad jag ville göra.


2009-10-13 Sedan kom jag igång, valde modell (som sedan reviderats många gånger) och teststickningsgarn, eftersom det "riktiga" garnet inte vill repas upp. Jag provdansade i liten skala.


2009-10-17 Först efter det insåg jag att utbildning saknades och sökte in på Koreografiutbildningen, där detta är en del av redovisningen.


2009 -10-25 Jag har tappat modet för ett tag, fick klart för mig att jag inte var riktigt rätt ute, men jag valde trots allt att forstätta på samma spår.


2009-11-09 På grund av många andra kurser än de på Danshögskolan avstod jag från att göra ett riktigt stort arbete, med derivatan inräknad, något jag idag ångrar...


2009-12-02 Nu ser det ut som om jag kan sätta lite fart på arbetet.

Som bilden ovan visar är koreografin och dansen inte klara än. Detta beror på brister, inte in entusiasm eller idé, bara på tid och garn!!

Här en kort lista på vad jag lärt mig:

  • skissa din idé
  • ha oändligt med tid
  • ha oändligt med tålamod
  • ha oändligt med garn (det kan visa sig att det du tänkt skulle bli en liten kortärmad top, hellre vill bli en tunika med långa ärmar...)
  • skriv ned varje steg du tar
  • sudda ut varje steg du går tillbaka till tidigare position

Slutligen vill jag tacka Lisa för en otroligt rolig stickhöst (med lite vånda ibland) och alla er andra som deltagit för väldigt roliga blogginlägg (som tagit en del av tiden jag skulle haft till stickningen).

Jag kommer att sticka klart min tunika (det jag i nuläget tror att jag stickar) och jag kommer att ordna så att ett mönster finns tillgängligt någonstans (på blogg eller ravelry) När? Vem vet...

1 kommentar: