måndag 3 december 2012

Advent

Har varit sjuk i flera veckor. Hela november försvann med feber, hosta och film. Tur jag har min stickning, jag har stått ut trots ett hem i förfall.
Nu när jag börjar bli lite bättre har jag mindre tålamod med röran och inte tillräckligt med kraft att ta tag i det. Förra veckan fick jag en strålande idé! Mina flickor har aldrig fått någon adventskalender med små paket men det kan man ju ändra på.


Jag gjorde iordning massor av små paket och kuvert, jag kan såklart inte avslöja innehållet mer än i de 3 första. I paket nr 1 fanns uppgiften att röja undan lösa saker i lägenheten för att sedan få adventspynta den.
Igår var det skräpslängardag och efter det var gjort bakade vi pepparkakor.

Idag var det dags att kolla hur mycket stearinljus vi behöver inhandla innan julafton (det är vår viktigaste detalj här hos oss på jul). Sedan behöver ju Elsa också få chans att äta lussekatter så det var dagens andra uppgift.

 
Medan barnen jobbar, stickar jag på Tålamodspåsens adventsstickning.
 
Ja, kanske är det inte riktigt så vilsamt för mig, men betydligt enklare än att gör allt själv och kanske något mindre med tjat. Så här långt är jag nöjd och lyckas jag är vi klara till jul!
 


1 kommentar: